Bademli Levrek

2023-09-20 18:55:55 - Yemeklik.com.tr

Osmanlı mutfağında tatlıdan tuzluya kadar sıkça kullanılan badem, Deraliye Restaurant şefi Uğur Kuş yorumuyla "Bademli Levrek" olarak menüde yerini almış.

Yemeklik.com.tr'a özel gerçekleştirdiğimiz çekimde püf noktalarıyla birlikte şefinden tarifini aldığımız kavrulmuş badem ve sebzelerle birlikte pişen bademli levrek yanı sıra diğer Deraliye Restaurant tariflerini de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bademli Levrek Tarifi İçin MalzemelerBademli Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ayıkladığınız orta boy levreğin kılçıklarını çıkartın. Derileri üzerinde kalacak şekilde fileto şeklinde dilimlere ayırın.
  2. Çekirdeklerini çıkardığınız orta boy yeşil ve kırmızı biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Sap kısmını çıkardığınız domatesi halka halka dilimleyin. Ayıkladığınız maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
  3. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Fileto haline gelen iki dilim levreğin derili kısımlarını yüksek ateşte kızartın.
  4. Limon, domates dilimleri, doğranmış biber parçaları, incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu, kavrulmuş bademler, deniz tuzu, defne yaprakları ve tane karabiberi tavaya alın.
  5. Beyaz şarabı ekledikten sonra alkolünün gitmesi için sebze ve baharatlarla birlikte levrekleri 5 dakika kadar pişirin.
  6. Son olarak; tereyağı ve su eklediğiniz balığı kapağını kapattığınız tavada, orta ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi