Kedidili Tatlısı

2023-09-16 23:23:13 - Yemeklik.com.tr

Kedidilini sevenler burada mı? Özellikle ismi ile çocukların ilgisini çeken bu nefis hazırlayacağız. İtalyan mutfağından ile tanıdığımız kedidilini nefis bir çevireceğiz. Yemesi de yapması da oldukça keyifli olan bu tatlının tüm malzemeleri de evde mutlaka olan malzemeler. Hem ıslak, hem tatlı hem de yumuşak bu lezzeti hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım kedidillerini fazla ıslatmamak. Böylece nefis bir kedidili tatlısı elde etmiş olacağız!

Tarifimizi aşağıda paylaşıyoruz, lezzet dolu sofralarınıza keyif katması dileğiyle, afiyet olsun!

Kedidili Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerKedidili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Genişçe bir tabağa sütü alın ve kedi dillerini bu süte arkalı önlü batırdıktan sonra bir borcama yan yana dizin. Dizerken şekerli kısımları üstte kalacak.
  2. Muhallebisi için gereken malzemeleri, tereyağı ve vanilin hariç bir tencereye alın ve güzelce çırpın. Ocağa alın ve göz göz olup, koyulaşana dek pişirin. Son olarak vanilin ve tereyağını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Pişirdikten sonra muhallebiyi bisküvilerin üstüne gezdirin.
  4. Bir sos tenceresinde paketin üstünde yazıldığı şekilde çikolata sosunu hazırlamak için çikolata sosu tozunu ve sütü tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
  5. Ilımış olan muhallebinin üstüne, hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin.
  6. Buzdolabında dinlenmiş olan tatlınızı dilimleyerek servis edin. Üzerini nar taneleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi