Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #hamur-isi

Keçi Patisi

Bu pratik keçi patisi , görünüşü itibariyle çay saatlerine ve kahvaltılara şirin bir dokunuş eklemekte birebir. Mayasız ve yumurtasız oluşu, sadece 4 malzeme içermesi ise gönüllere taht kuruyor. Hamur kızartması hazırlamak isteyip vakti olmayanlar veya arayanlar için alternatif olarak mükemmel bir lezzet.

Süt yerine yoğurt kullanarak hazırladığımız, kabartma tozu ekleyerek puf puf hale getirdiğimiz bu tarifi hazırlamak çok kolay. Haydi bu enfes için sizi mutfağa alalım

Keçi Patisi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2,5 Su Bardağı Un
Keçi Patisi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yoğurt, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birleşip kıvam alıncaya dek yoğurun.
  2. Ardından hamura uzun rulo halinde şekil verin ve yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında parçalara ayırın. Bıçak yardımıyla dilimleri, ters v harfi olacak biçimde keçi patisi şeklini verin.
  3. Son şeklini almış hamurlarınızı tavada kızdırmış olduğunuz yağda iki tarafı da güzelce renk alıncaya dek kızartın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Baklava Cheesecake

Baklava Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Matcha Çaylı Kek (Matcha Cake)

Matcha Çaylı Kek (Matcha Cake)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kliçe

Kliçe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Küp Armudu Tatlısı

Küp Armudu Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Fındıklı Mereng Kek

Çikolatalı Fındıklı Mereng Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce