Kaygana

2023-09-17 00:15:59 - Yemeklik.com.tr

Muhteşem mutfağımızın bir başka lezzeti karşınızda. Kaygana; aslında bir nevi sebzeli krep ya da sebzeli omlet de diyebileceğimiz yumurtalı bir yiyecek. Kayganayı pek çok yöremizde görsek de en meşhuru ve en bilineni Karadeniz mutfağına ait olan versiyonu.

sofralarınızın gözdesi ya da çok başarılı bir ara öğün olmaya aday olan kayganayı daha önce denemediyseniz işte size fırsat. İçerisindeki taze soğan, maydanoz ve dereotuyla oldukça da sağlıklı ve bol yeşillikli olan kaygana, Karadeniz mutfağına özlem duyanlar ve hayranlık besleyenler için geliyor. Arzuya göre pazı, karalahana ya da ıspanak ile de nefis oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Kaygana Tarifi İçin MalzemelerKaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
  2. Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
  3. İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
  4. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  5. Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
  6. Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
  7. Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.
  8. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi