Kavurma
2023-10-08 11:30:16 - Yemeklik.com.tr
Tadı, aromasıyla nefis bir kavurma tarifi hazırladım sizler için. Bu kavurmayı çok seveceksiniz. içinde favorilerinizden olacak.
Kavurma Tarifi İçin Malzemeler- 2 Kilogram Dana Kuşbaşı Eti
- 150 Gram Tereyağı
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Adet Soğan
- Yağı tenceremize alalım, soğanları da ekleyelim, güzelce kavuralım. Soğanlar pembeleşince süzerek alalım. Şimdi sadece yağımız ve nefis aroma tencerede kaldı.
- Kuşbaşı etlerimizi ekleyelim birkaç çevirip tuzunu da ekleyelim. 2 saat en kısık ateşte bu şekilde pişirelim. Tabii ki isterseniz düdüklü tencerede ya da normal tencerede pişirebilirsiniz, üzerinde köpük oluşursa mutlaka alın.
- Lokum kavurmanız hazır. Borcama alıp buzdolabında saklayıp ister soğuk ister yemeklere ekleyerek kullanabilirsiniz arkadaşlar. Şimdiden afiyet şifa olsun diyorum.