Kavanoz Kurabiyesi

2023-09-17 00:24:54 - Yemeklik.com.tr

Kurabiye tariflerinin en klasiği ve en lezzetlisi o! Damakta eriyen kıvamı, o kıyır kıyır lezzetiyle kurabiye denilince akla ilk gelen tariflerden. Az malzemeli oluşu, hızlı hazırlanıyor, uzun süre dayanıyor olması bu kurabiye tarifini sık sık yapmamız için sadece birkaç nedenden biri. Fazla fazla yapıp kavanozlarda sakmalalık bu tarifimizi çok seveceksiniz. Üstelik içerisinde yumurta ve margarin de yok! Karşınızda: Kavanoz kurabiyesi tarifimiz!

Kurabiye yaparken en önemli püf noktalarından biri aksi söylenmediği müddetçe tereyağını oda sıcaklığında kullanmak. Unu azar azar ilave ederek de kıvamını vermeye özen gösterin. İçerisine koyacağınız sirke onun daha uzun süre dayanmasına da yardımcı olacaktır. Hadi o zaman buyurun enfes tarifimize.

 

Kavanoz Kurabiyesi Tarifi İçin MalzemelerKavanoz Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan minik minik toplar elde edin ve elinizle yuvarlayın.
  4. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika arasında pişirin.
  5. Kurabiyelerinizin üzeri henüz kızarmadan hemen fırından alın ve oda sıcaklığında soğutun.
  6. Bir kabın içerisine pudra şekerini ve vanilyayı koyun. Güzelce karıştırın.
  7. Kurabiyeleriniz tamamen soğuyunca pudra şekerli karışıma bulayıp servis edin. Dilerseniz kavanozların içerisine aktarıp saklayın. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi