Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tuzlu-kek

Kaşnika

İçerisinde bolca pırasının olduğu tuzlu bir kaşnika. Göçmen mutfağına ait en nefis de biridir aynı zamanda. Pırasa keki olarak da biliniyor. Bilinen en lezzetli hali mısır unuyla yapılanı. Tabi normal unla yapmayı da tercih edebilirsiniz. Pırasa sevmeyenlere bile afiyetle yedirtir bu tarif. İnce bir kıvam da olması da en önemli özelliği. Tadına doyum olmayacak, her öğün severek tüketeceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin deriz.

Kaşnika Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Sap Pırasa
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 3 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 3- 3,5 Su Bardağı Mısır Unu
Kaşnika Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pırasaları ince ince doğrayın. Maydanozları da aynı şekilde doğrayıp bir kaseye alın.
  2. Yumurta, süt, zeytinyağını ayrı bir kase de çırpın.
  3. İçerisine baharatları, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Pırasaları ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
  4. En son mısır ununu kontrol bir şekilde ekleyin.
  5. Kek hamuru kıvamında olacak.
  6. Yağlı kağıt serdiğiniz borcama dökün. Eşit olarak yayın, kalınlığının 1-1,5 cm olması yeterli.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Sahine Tatlısı

Sahine Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Cupcake

Havuçlu Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pepperoni Pizza

Pepperoni Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Portakallı Hira Tatlısı

Portakallı Hira Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Altın Omlet

Altın Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce