Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #glutensiz

Kaşkarikas

Yazın en güzel zamanlarına serin serin yakışan biri de kabak. Kabağın her halini çok seviyoruz. Bol zeytinyağlısından, dolmasına ve hatta kıymalı yemeğine kadar kabağın yakışmadığı tencere yemeği yok.

Şimdi biz de bu nefis yemekleri hazırladıktan sonra elimizde kalan kabak kabuklarıyla lezzetli bir yemeğe imza atıyoruz.

Ilık ılık servis edeceğiniz ve yoğurtlu bol dereotlu haliyle kalplerinizi fethedecek nefis bir yemekle tanışmaya hazır mısınız? Sefarad mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olarak sofranızda yerini alabilir. Afiyet olsun!

Kaşkarikas Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Kabağın Kabuğu
  • 2 Adet Domates
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Avuç Dereotu
Kaşkarikas Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kaşkarikas için kabak kabuklarını küpler halinde doğrayın.
  2. Domatesi rendeleyin ve sıvı yağ ile birlikte orta boy bir tencerede ısınana kadar 2-3 dakika kavurun.
  3. Tencereye limon suyu, tuz, toz şeker ve karabiber ekleyin.
  4. Yaklaşık 5 dakika kabuklar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Tencereye son olarak ince kıyım dereotu ekleyin ve ocaktan alıp servis edin.
  6. Afiyet olsun.
Mor Havuçlu Mini Köstebek Pasta

Mor Havuçlu Mini Köstebek Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bohça Böreği

Bohça Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şipşak Bal Kabağı Tatlısı

Şipşak Bal Kabağı Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Peynir Helvası

Peynir Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dondurmalı Çikolata Rüyası

Dondurmalı Çikolata Rüyası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce