Kasefe
Yöresel bir tatlı olan bu tatlımız Anadolu'da düğün ve bayramların vazgeçilmez bir lezzetidir. Hem lezzetli hem de hafif olan tatlımızı sizler de mutlaka denemelisiniz.
Kasefe Tarifi İçin Malzemeler
- 300 Gram Günkurusu Kayısı
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Bardağı Ceviz Içi
Kasefe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıları ayıklayıp yıkayın.
- Tencereye alın, üzerine şekeri serpin.
- 2 su bardağı su ile orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
- 15 dakika içinde pişecektir.
- Kayısılar pişerken diğer yandan biz de iki yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz piştikten sonra üzerine döküp cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.