Kasefe

Yöresel bir tatlı olan bu tatlımız Anadolu'da düğün ve bayramların vazgeçilmez bir lezzetidir. Hem lezzetli hem de hafif olan tatlımızı sizler de mutlaka denemelisiniz.

Kasefe Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Günkurusu Kayısı
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Ceviz Içi
Kasefe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kayısıları ayıklayıp yıkayın.
  2. Tencereye alın, üzerine şekeri serpin.
  3. 2 su bardağı su ile orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
  4. 15 dakika içinde pişecektir.
  5. Kayısılar pişerken diğer yandan biz de iki yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz piştikten sonra üzerine döküp cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Taşlık

Tavuk Taşlık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Yağ Çekmeyen Avcı Böreği

Yağ Çekmeyen Avcı Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Pancar Mezesi

Yoğurtlu Pancar Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakallı Şam Kurabiyesi

Portakallı Şam Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Semizotu Salatası

Nohutlu Semizotu Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce