Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #icecek

Karpuzlu Limonata

Yaz içeceklerinin başında gelir tarifi. Harareti, sıcaklığı alır götürür uzaklara. Pek çok çeşidi vardır bu soğuk içeceğin. Yeri gelir meyve taneleriyle şenlenir, yeri gelir nane ile aromalanır.

Peki yaz tadını müjdeleyen karpuz, limonataya konuk olursa ne olur? Karpuzun çekirdeklerini ayıklamaya başladık biz.

Karpuzlu Limonata Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Adet Orta Boy Karpuz (dilimlenmiş, Kabukları çıkartılmı
  • 3 Adet Orta Boy Limon
  • 1,5 Su Bardağı Soğuk Su
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker (arzuya Göre Esmer şeker)
Karpuzlu Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuğunu kesip dilimlere ayırdığınız karpuz çekirdeklerini tek tek ayıklayın.
  2. Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız limon kabuklarını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  3. Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın.
  4. Çekirdekleri ayıklanmış karpuzları küçük parçalar halinde blendera alın. Taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, soğuk su ve toz şeker ekledikten sonra blenderı çalıştırın.
  5. Kısa sürede hazır olan karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Posa kısmını kullanmayın. Hazır olan karpuzlu limonatayı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Sade Yulaf Lapası

Sade Yulaf Lapası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabak Prens

Kabak Prens

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domatesli Soya Soslu Makarna

Domatesli Soya Soslu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
İncirli Gronola Bar

İncirli Gronola Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Diyet Manolya Tatlısı

Diyet Manolya Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce