Karnıyarık Poğaça

2023-09-17 00:41:16 - Yemeklik.com.tr

Millet olarak kahvaltıdan beklentilerimiz benzerdir. Biraz peynir, biraz zeytin, domates, biber, salatalık ve güzelce demini almış bir çay, yanında da tazecik ekmek ya da fırından yeni çıkmış poğaçalar.

İşte karnıyarık poğaça, kahvaltıdan beklediklerinizin nerdeyse yarısını tek başına karşılamaya yetiyor. İçinde domates, peynir ve biber olan, yumuşacık bir poğaçadan bahsediyoruz.

Kendine has şekliyle, karnında bizim için güzellikler sunan bu nefis lezzet, mayalı ve kolay şekillendirilen hamuru ile sizi yormayacak. Pişerken etrafı kaplayan enfes kokusuyla mest ederken, tadına baktığınız anda tüm hücrelerinizin aynı anda çay diye bağırmasına vesile olacak.

Haydi afiyetler olsun!

Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin MalzemelerKarnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yaş mayayı derince bir kaba alın ve üstüne ılık suyu döktükten sonra bir kaşıkla karıştırarak mayayı tamamen eritin.
  2. Ardından üzerine diğer malzemeleri ve unu da azar azar ilave ederek yoğurun, yumuşacık bir hamur elde edin. Hamurun üstünü kapatın ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Hamur mayalanırken iç malzemesi için gerekli olan domatesi dilimleyin, biberleri uzunca doğrayın ve bir kenarda hazır edin.
  4. Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz irice parçalar kopartın, yuvarlayın ve elinizle çay tabağından biraz daha büyük şekilde açın.
  5. Hamurun ortasına birbirine paralel iki çizik atın ve ortada kalan boşluğa bir dilim domates, bir parça biber ve bir parça peynir koyun.
  6. Hamurun iki tarafını birbirinin üstüne doğru kapatıp, şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  7. Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15-16 dakika pişirin.
  8. Fırında alıp ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi