Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Karnabahar Turşusu

Karnabahardan oluyor, oluyor da olmaz mı? Hem de nasıl güzel olur! Kişniş ve kırmızı biber eklemesi ile damaklarınızı büyüleyecek bu lezzeti denemeniz için sabırsızlanıyoruz.

Tüm yemeklerinizin yanında keyifle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Karnabahar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/4 Adet Karnabahar
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Kişniş Tohumu
  • 2 Adet Kurutulmuş Kırmızı Biber
  • Üzüm Sirkeli Turşu Bazı İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 1 çay Bardağı üzüm Sirkesi
  • 2-3 Adet Limon Tuzu
  • 1-1,5 Litre Kaynar Su
Karnabahar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yıkanmış ve kurutulmuş sebzeleri baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza dizin.
  2. Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
  3. Temiz ve yeni bir kapak ile sıkıca kapatın ve ters çevirerek ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun. Dilerseniz her bir kavanoz için 1 ya da 2 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.
  4. Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Pratik Manolya Tatlısı

Pratik Manolya Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etli Kırmızı Biber Dolması

Etli Kırmızı Biber Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kumlu Kek

Kumlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karnabaharlı Graten

Karnabaharlı Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Brüksel Lahanalı Pembe Makarna

Brüksel Lahanalı Pembe Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce