Yemeklik.com.tr 3 ay önce
yemeklik #sebze

Karnabahar Kavurması

Karnabahar kavurması, sebze tarifleri içinde sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak sofralarınıza renk katıyor. Bu karnabahar yemeği tarifi, geleneksel pişirme yöntemlerine lezzetli bir çeşitlilik getirerek, karnabaharın doğal tatlarını ön plana çıkarıyor ve özellikle karnabaharı hem lezzetli hem de çekici bir şekilde sunmanın en güzel yollarından birini gösteriyor. Kış sebzelerinin beyaz çiçeği karnabaharın her hali nefis, karnabahar kızartmasının leziz çıtırlı, fırında karnabaharın soslu lezzeti kısacası karnabahar tarifinin her halini sevenler, farklı bir karnabahar tarifi arayanlar için harika bir ilham kaynağı olan bu tarifi denemek için sizi mutfağa davet ediyoruz.

Karnabahar Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Orta Boy Karnabahar
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Karnabahar Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharları çiçeklerine ayırıp sirkeli suda 30 dakika bekletin.
  2. Tencerede küp küp doğranmış soğan ve havucu kavurun.
  3. Salçayı ilave edin ve karnabaharları ekleyin.
  4. 1 su bardağı kadar kaynamış su ve baharatlarını ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  5. Karnabahar kavurması tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Karışık Dolma

Karışık Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kayısı Soslu Fırın Tavuk

Kayısı Soslu Fırın Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çikolatalı Truff

Çikolatalı Truff

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça

Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce