Karides Mantı
Karidesi bir de böyle deneyin! Bir daha başka mantı yemek istemeyeceğiniz kadar lezzetli bir tarif kendisi. Karides mantı karşınızda.
Karides Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 Gram Karides
- 1 Adet Yufka
- 1 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kuru Nane
Karides Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş karideslerimizi bir tabağa alın, tuz ve karabiber ile güzelce harmanlayın.
- Yufkayı 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Yufkanızdan bir şerit alın içine 1 adet karides koyun ve 3-4 tur sarıp yufkanın ucunu kesip suya batırarak kapatın.
- Tüm karidesleriniz bitene kadar bu işlemi uygulayın. Hazırladığınız karides mantıları bekletmeden bol yağda altın sarısı olana kadar kızartın.
- Kızarttığınız mantıları bir tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağını eritin, içine toz kırmızı biber ve nane ekleyip kokusu çıkana kadar çok az ocakta tutun.