Kardelen Tatlısı

İzmir'in, özelllikle de Buca'nın pastanelerini gezdiğinizde vitrinde sizi mutlaka bir kardelen tatlısı karşılar. Şehre has olan bu tarif çokça sevilen ve tüketilen lezzetlerden biri. Hazırlanan klasik kek arasına gelen nefis bir krema ve fıstık, fındıkla nefis bir lezzete dönüşür. Dokusu yumuşacık olur, kuru kalmaz, çatal değdirdiğiniz an kıvamı hayranlık uyandırır. Pastadan rol çalan bu sütlü tatlıyı denemek için kardelen tatlısı tarifine doğru alalım sizi.

Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Muhallebisi için:
  • 1 Litre Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1,5 çay Bardağı şeker
  • 80 Gram Beyaz çikolata
  • 1 Paket Krem şanti
  • 1/2 çay Bardağı Süt
  • Keki için:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Su Bardağı Un
  • Keki ıslatmak için:
  • 3,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Kutu Sıvı Krema
  • 3/4 çay Bardağı Toz şeker
  • Üzeri için:
  • 1 çay Bardağı Hindistan Cevizi
  • 50 Gram Fındık
  • Arası için:
  • 50 Gram Fındık
Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı, alıp pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. Göz göz oluncaya kadar pişirin.
  2. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine vanilya, beyaz çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan muhallebinin üzerine 1 paket krem şanti ve yarım çay bardağı süt ilave edip, mikserle 4-5 dakika çırpın.
  4. Keki ıslatmak için; süt, sıvı krema ve şekeri bir kapta karıştıralım ve kenarda bekletin.
  5. Keki için, yumurta ve şekeri çırpın. Sütü ekleyin.
  6. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karışıma un kalmayacak şekilde yedirin.
  7. Yağlı kağıt serili borcama hamuru boşaltın.
  8. 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  9. Soğuyan keki ortadan ikiye bölün. Kekin birini kek kalıbına yerleştirin.Süt ve sıvı krema karışımının yarısını kekin üzerine gezdirin.
  10. Muhallebinin yarısını da güzelce üzerine yayarak, düzleştirin,fındık ve fıstık içi serpin.Sonra ortadan böldüğümüz kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve ayırdığınız süt-krema karışımını tekrar kekin üzerine gezdirin.
  11. Kalan muhallebiyi de kekin üzerine tamamen dökün ve güzelce düzleştirin. Hindistan cevizi serperek, kekin üzerini kaplayın.Buzdolabında bir gece ya da en az 7-8 saat beklettikten sonra, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  12. Afiyet olsun.
3 Malzemeyle 5 Çeşit Kurabiye

3 Malzemeyle 5 Çeşit Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Kıvamında Ayva Tatlısı

Tam Kıvamında Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastırmalı Kaşarlı Poğaça

Pastırmalı Kaşarlı Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kirazlı Cheesecake

Kirazlı Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kapya Biberli Şehriye Pilavı

Kapya Biberli Şehriye Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce