Karbonatlı Poğaça

2023-09-17 00:09:46 - Yemeklik.com.tr

Siz de hafta sonları lezzet dolu sofraları hazırlamayı seviyor ama vakit aldığından dolayı vazgeçiyorsanız, sizi bu kararınızdan caydıracak nefis bir tarifimiz var! Karbonatlı poğaça tarifi, sabahları çabucak hazırlanıp kahvaltılarda baş köşeye oturmayı bekliyor. Dilerseniz bu sıcak lezzetleri miniklerin beslenme çantalarına da koyabilirsiniz.

Mayasız olmasından dolayı oldukça kolay hazırlanan bu poğaça karbonat ile kabarıyor, puf puf oluyor! Pratik ve pamuk gibi olan karbonatlı poğaça tarifi ile hafta sonu kahvaltılarınız daha da lezzetli hale gelecek. O zaman ne duruyoruz? Haydi mutfağa!

Karbonatlı Poğaça Tarifi İçin MalzemelerKarbonatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir karıştırma kasesinde karbonat, zeytinyağı, kabartma tozu, yoğurt ve sütü karıştırıp, 10 dakika kadar bekletin.
  2. 1 tam yumurta ve diğer yumurtanın beyazını, tereyağını ve tuzu yoğurtlu karışımın içerisine aktarın ve tekrar karıştırın.
  3. Bu karışıma unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerine nemli bir bez kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Dinlenmiş hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler hazırlayın.
  5. Bir kapta çatal yardımıyla beyaz peyniri ezin ve üzerine doğranmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  6. Her bir bezeyi elinizde, çok ince olmayacak şekilde yuvarlak olarak açıp, ortasına beyaz peynirli harçtan 1 yemek kaşığı kadar ekleyip yarım ay şeklinde kapatın.
  7. Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  8. Kenara ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpiştirin.
  9. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişrin.

Daha Fazla Gönderi