Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kek

Karamelli Muzlu Ters Yüz Kek

Karamel ve muzun bu kadar yakıştığı bir tarif daha önce denememiş olabilirsiniz. Görseli ile misafirlerinizi şaşırtacak, lezzeti ile damaklarda iz bırakacak bu nefis tatlı kek tarifini mutlaka deneyin.

Malzemelerinizi oda sıcaklığından hazır edin ve videolu anlatımıyla bu tarifimizi hemen yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Karamelli Muzlu Ters Yüz Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • Tabanı İçin:
  • 3 Adet Muz
  • Karamel İçin:
  • 120 Gram Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Su
  • 50 Gram Krema
  • Kek İçin:
  • 100 Gram Toz şeker
  • 45 Gram Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 115 Gram Muz
  • 90 Gram Yoğurt
  • 1 Paket Vanilin
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 50 Gram Ceviz
  • 50 Gram Damla çikolata
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Tarçın
  • 110 Gram Un
Karamelli Muzlu Ters Yüz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 16 santimetrelik kelepçeli kalıbın tabanına tam sığan bir yağlı kağıt kesin. 3 adet muzu uzunlamasına ortadan ikiye kesin dip dibe dizin ve kağıdı üstlerine koyup fazlalıkları kenarlardan kesin. Kestiğiniz parçaları kekte kullanmak üzere ayırın.
  2. Kelepçeli kalıbın tabanına kağıdı yerleştirin ve muzları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  3. Karamel için kalın tabanlı bir tavaya şekeri koyun, suyu da şekerin üzerine gezdirin ve nemlendirin. Ocağın altını orta ateşte açın ve tavayı yerinden oynatmayın. Şeker tabandan sıvılaşıp renk almaya başlayın hafifçe tavayı sağa sola oynatarak tüm şekerin kahverengi almasını sağlayın. Şeker koyulaşınca kremayı ekleyin, ocağı kapatın ve karıştırın.
  4. Karameli sıcakken muzların üzerine döküp kenarda bekletin.
  5. Kek için derin bir kasede ezilmiş muz, toz şeker ve yumuşak tereyağı mikserle çırpın. Karışım yumuşak bir kıvam alınca yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak yoğurdu da karıştırıp sıvı karışımı tamamlayın. Karışıma kuru malzemeleri eleyerek ekleyip, ceviz ve çikolata da ekledikten sonra spatula ile karıştırıp kek kalıbına aktarın.
  6. Keki önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kürdan testi temiz çıkana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan keki oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. İlk olarak kalıbın kenar parçasını dikkatlice çıkarın ardından kekin üstüne servis tabağını koyup ters çevirin.
  8. Kalıbın tabanını ve yağlı kağıdı da nazikçe alıp servis edin. Afiyet olsun.
Çikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Pancake

Çikolatalı Fındık Kreması Dolgulu Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Yaz Salatası

Nohutlu Yaz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çavdarlı Fit Poğaça

Çavdarlı Fit Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı Rulo Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karışık Dolma

Karışık Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce