Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği

Soğanın tatlı aroması ve buğdayın atası siyezin 10 bin yıldır değişmeyen genetiğinin oturaklı lezzetiyle sabah heyecanla uyanmak için harika bir sebep!

Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
  • Karamelize soğan için:
  • 2 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Kekik
  • 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 100 Mililitre Elma Sirkesi
  • Ekmek için:
  • 300 Mililitre ılık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Maya
  • 10 Gram Toz şeker
  • 250 Gram Siyez Unu
  • 250 Gram Tam Buğday Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Karamelize Soğanlı Siyez Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte tavaya alıp kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  2. Yumuşayınca tuz, karabiber, kekik ve toz şekeri ekleyin ve 1-2 dakika daha iyice yumuşayana kadar kavurun.
  3. Üzerine çıkacak kadar elma sirkesini ekleyip yüksek ateşe alın ve rengi kahverengiye dönüp suyu tamamen çekene dek kavurun. Kenara alıp soğumaya bırakın.
  4. Ilık suya mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve üzerini kapatıp 15 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletin.
  5. Siyez unu, buğday unu ve tuzu yoğurma kabına alıp harmanlayın.
  6. Aktifleşen mayalı suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  7. Toparlanıp ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra un serili tezgaha alıp 10 dakika tamamen pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  8. Üzerini streçle kapatıp ılık bir yerde yaklaşık 2 saat -hamur iki katına çıkana dek- bekletin.
  9. Mayası gelen hamuru un serili tezgaha alıp fazla bastırmadan dikdörtgen formda uzatın.
  10. Ortasına karamelize soğanı yayın ve hamurun kenarlarından tutarak ortada birbiri üzerine saç örgüsü şeklinde kapatın.
  11. Ters çevirip elinizle hamurun iki tarafından alt içe doğru sıkıştırıp birleşme noktalarının kapanmasını sağlayın ve bu sırada da yuvarlak veya uzun istediğiniz formu verin.
  12. Yağlı kağıt serili tepsiye alın ve üzerine hamur kesici veya keskin bir bıçak yardımıyla 1 cm kadar kesikler açın.
  13. İsteğe göre, biberiye ve anason serpiştirin.
  14. Üzerini bir bezle örtüp ılık bir yere alın ve yarım saat kadar tepsi mayası için bekletin.
  15. Bu sırada fırına ısıya dayanıklı kaplarda su koyarak en yüksek sıcaklıkta ısıtmaya başlayın.
  16. Tepsi mayası gelen hamuru fırına alarak ısıyı 180°c’ye düşürün ve 40-45 dakika iyice kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra bir tel üzerine alıp tamamen soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Domates Soslu Tavuklu Çökertme Kebabı

Domates Soslu Tavuklu Çökertme Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ahududulu Linzer Kurabiye

Ahududulu Linzer Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mısır Unlu Muffin

Mısır Unlu Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Ramazan Pidesi

Kolay Ramazan Pidesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hatay Usulü Döner

Hatay Usulü Döner

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce