Kağıtta Levrek

2023-09-16 23:16:03 - Yemeklik.com.tr

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeye kıyasla balık yeme alışkanlığımız çok zayıf, balık fiyatları da bir o kadar yüksek. Usulsüz avlanma sebebiyle denizlerimizde azalan balık nüfusu, balığı lüks tüketim haline getirdi.

Her ne kadar deniz balığı kadar lezzetli olmasa da çiftlik balıklarının fiyatları daha erişilebilir ve her mevsim alınabilecek fiks balıklar var.

Bu balıklardan biri de levrek. Buğulaması, ızgarası, fırını hatta külbastısı bile yapılan, beyaz etli, az yağlı, hafif bir balık.

Kağıtta levrek tarifi, fileto levrek ile yapılan, sebze ve baharatlar ile lezzetlendirilen, hafif, kokusuz, çabuk pişen bir reçete.

Kağıtta Levrek Tarifi İçin MalzemelerKağıtta Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domates hariç, soğanı yuvarlak yuvarlak, havuç dışındaki sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Havuç daha zor piştiği için ince doğrayın.
  2. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağda, domates hariç bütün sebzeleri hafifçe soteleyin.
  3. İki büyük parça yağlı kağıt kesin, sebzeleri eşit olarak iki kağıda bölüştürün, domatesleri de ortadan ikiye bölüp ekleyin.
  4. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, sirke, tuz ve baharatları bir kasede harmanlayın.
  5. Balık filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin.
  6. Yağlı kağıdı, içindeki malzemeler hava almayacak şekilde katlayın. Tamamen kapatmadan önce zeytinyağlı karışımı eşit olarak balıkların üzerine gezdirin.
  7. Sonra isterseniz 200 derecede önceden ısınmış fırında 20 dakika, isterseniz de kapağı kapalı bir tencerede kısık ateşte 20 dakika pişirerek hazırlayabilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi