Etli Nohut Yemeği

2023-09-16 16:10:50 - Yemeklik.com.tr

Her evin tenceresini bir kez dahi olsa tıngırdatmıştır bu yemek. Sıcacık evi, anne elininin lezzetini hatırlatır hepimize. Misler gibi kokusu da hep mutlu eder insanı. Hazırlaması da çok pratiktir üstelik. Bitkisel protein kaynaklarının en başında olan , kuşbaşı ve salça...  Suyuna ekmek banılan, yaz-kış afiyetle yenen en mevsimsiz ve en lezzetli ev yemeği çıkıyor ortaya.

kadim dostu olan bu güzelliği akşam yemeğinize taşımak, bir tabağıyla tam anlamıyla doyma hissini yaşatan etli tarifimize davetlisiniz. Vaktiniz olmadığı günlerde en şahane kurtarıcılarınızdan biri olacağına da eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin MalzemelerEtli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Nohutları bir gece önceden ıslayın. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar temiz su ilave edin ve kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın, süzgeçten geçirerek süzün.
  2. Etleri de yağ koymadığınız tencerenize alın suyunu salıp çekene kadar ağzı açık pişirin. Suyunu çekince hizasına kadar su ekleyerek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede de bu şekilde pişirebilirsiniz. Pişirme süresi biraz daha uzun sürebilir.
  3. Etler pişince tencereden çıkarın, aynı tencereye yağ ve soğanı ilave edip iyice kavurun. Salçayı ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.  
  4. Nohutları, eti ve baharatları ekleyin. Üstünü üç parmak geçene kadar su ekleyin ve kapağını kapatın.
  5. 20-30 dakika kadar lezzeti bütünleşene kadar pişirin. Ardından ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi