Kağıtta Ekşili Levrek Fileto
Ben balığı sade yiyemiyorum diyenler burada mı? Mayhoş bir tat arıyorsanız doğru yerdesiniz. Test edildi, onaylandı. Bu tarife bayılacaksınız.
Kağıtta Ekşili Levrek Fileto Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Levrek
- 1 Adet Limon
- 1/4 Bağ Maydanoz
- 2-3 Adet Defne Yaprağı
- 3-4 Diş Sarımsak
- 3-4 Adet Kokteyl Domates
- 2 Adet Patates
- 2 Adet Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 2 Dal Taze Kekik
- 1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
Kağıtta Ekşili Levrek Fileto Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balıklarımızın üzerine limonu, sarımsakları, domatesleri, tuzu ve maydanozları serpiştirelim.
- Derin bir kaba, arkalı önlü her yanı yağlanacak şekilde zeytinyağını ekleyelim.
- Üzerine sarımsakları ikiye bölüp ekleyelim. Defne yapraklarını üzerine koyalım.
- Taze kekik serpelim ve diğer malzemelerimizi hazırlayana kadar marine edelim.
- Patatesleri, soğanları ve limonları ince halkalar halinde doğrayalım.
- Domatesleri ikiye bölelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine önce patatesleri, üzerine soğanları ve onların da üzerine levrekleri yerleştirelim.
- Balıklarımızın üzerine limonu, sarımsakları, domatesleri ve maydanozları serpiştirelim.
- Üzerine tekrar bir yağlı kağıt koyarak kenarlardan kıvıralım ki pişerken tüm tatlar birbirine karışsın. Afiyet olsun.