Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Kadayıflı Fincan Tatlısı

Lezzetli ve bir o kadar da pratik bir kadayıf ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Üzerine döktüğümüz tereyağının kadayıfla katlanan lezzeti dillere destan. mızı yaptıysak çayımızı da bir yandan koyalım çünkü her an kokusuna kapılan bir komşunuz zilinizi çalabilir. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifimize alalım sizleri. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kadayıflı Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Tel Kadayıf
  • 1 çay Bardağı Ceviz
  • 180 Gram Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 5 Damla Limon Suyu
Kadayıflı Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Cevizi irice dövelim. Kadayıfı tel tel ayıralım.
  2. Kahve fincanına bir miktar kadayıf koyalım. Üzerine ceviz ve kadayıf koyup sıkıştıralım.
  3. Dikkatlice borcama ters çevirelim. Bu işlem bitince üzerine eritilmiş tereyağı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatalım ve limon suyu ilave edip bir kaç dakika daha kaynatalım.
  6. 5 dakika sonra soğumuş kadayıfın üzerine dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sade Kek

Yoğurtlu Sade Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Susamlı Kaşarlı Kabak Omlet

Susamlı Kaşarlı Kabak Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Calabria Usulü İtalyan Makarnası (Fileja Con La Mollica)

Calabria Usulü İtalyan Makarnası (Fileja Con La Mollica)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki

Tahinli Havuçlu Yağsız Kış Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Beşamel Soslu Ispanaklı Makarna

Fırında Beşamel Soslu Ispanaklı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce