Kabuklu Fırın Patates
2023-09-25 12:48:51 - Yemeklik.com.tr
Patatesin belki de sayısız pişirme şekli var. Biz bu kez kabuklu fırın patates yapıyoruz. Fırınlar açılsın, bu nefis tarif için mutfağa bekleniyorsunuz.
Kabuklu Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Patates
- 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Patatesleri kabuklu kullanacağımız için dışlarını bir fırça veya sünger yardımıyla iyice temizleyin.
- Patatesleri kabaca 4-6 parçaya bölün ve büyükçe bir kasenin içine koyun.
- Yağ, tuz ve karabiberi patateslerin üzerine dökerek iyice karıştırın.
- Patatesleri üst üste gelmeyecekleri şekilde büyükçe bir fırın tepsisine dizin.
- Fırını önceden 230 derecede ısıtın, patatesleri fırına ilk koyduğunuzda dışının kabuk olması için yüksek ısıda 5-10 dakika pişirin.
- Patateslerin dışında kabuk oluşumunu gördüğünüzde ısıyı 180 dereceye düşürerek kalan pişirmeyi bu şekilde tamamlayın.
- Kürdan testi ile patateslerinizin piştiğini gördüğünüzde servis edebilirsiniz.