Kabaklı ve Pırasalı Kiş

2023-09-21 10:01:32 - Yemeklik.com.tr

Kiş, çayın yanında çok iyi gittiği gibi, güzel bir salatayla leziz bir öğüne de dönüştürülebilecek bir yemek.

Tuzlu hamur işlerini sevenler, kiş hamuru ile diledikleri lezzetleri birleştirerek, parmak yedirten reçeteler ortaya çıkartabilirler.

Kabak ve pırasalı kiş hem sebze yemeyenlere sebze yedirtebilecek, hem de vejetaryenleri çok mutlu edecek bir tarif.

Kabaklı ve Pırasalı Kiş Tarifi İçin MalzemelerKabaklı ve Pırasalı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu mikserin haznesine eleyin. Tuzu da ekleyin
  2. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını da hazneye koyup, mikseri çalıştırın.
  3. Hamur topaklanmaya başlayınca, kaşık kaşık soğuk sudan ekleyin.
  4. Hamur toparlanmaya başladığı zaman mikseri durdurun hamuru alın ve sıkıştırın.
  5. Streç filmle sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  6. Bu arada kabakları ince dilimler halinde kesin, pırasa ve kekiği ince ince kıyın.
  7. Tereyağını eritin, zeytinyağını da ekleyin ve pırasaları sotelemeye başlayın. 2-3 dakika soteledikten sonra dilimlenmiş kabakları ekleyin.
  8. 3-4 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  9. Fırını 220 derecede ısıtın.
  10. Hamuru buzdolabında çıkarın. Tart kalıplarının boyununa göre parçalara ayırıp açın.
  11. Açılan hamurları yağlanmış kalıplara yerleştirin ve bir çatal yardımıyla delikler açın.
  12. Hamurların kabarmaması için üzerlerine bakliyatlar atıp fırına verip 12 dakika pişirin.
  13. 12 dakika sonra bakliyatları alın ve 15 dakika daha pişirin. Hafif altın rengi olmaları gerekiyor.
  14. Soğuyan sebze karışımını yumurta, krema ve rendelenmiş peynir ile karıştırıp, altın rengi olan kiş hamurlarının üzerine bölüştürün.
  15. Aynı sıcaklıkta 25 dakika daha fırınlayın.
  16. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına yaklaşınca servis edin.

Daha Fazla Gönderi