Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Kabak Karnıyarık

Patlıcan aşıkları bize hiç kızmasın. Kabaktan da karnıyarık yapılır, hem de en az patlıcan kadar lezzetli olur. Hatta aramızda kalsın ama ondan çok daha hafif, yapımı da çok daha kolay. Fırında pişiyor oluşuyla da sofraların vazgeçilmezlerinden biri olacağına eminiz. İç malzemelerini sırf sebzeden de yapabilirsiniz, etten de... Üzerine bolca domates sosu kondurmayı ihmal etmeyin. Sofralarınıza hafiflik geldi. Karşınızda: Kabak karnıyarık!

Yanına yeşili bol bir salata, misler gibi salatalık kokan bir cacık da kondurdunuz mu en lezzetli, en hafif akşam ya da öğle yemeklerinden biri olacağına eminiz. Hadi o zaman, buyurmaz mısınız tarifimize?

Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Orta Boy Kabak
  • İçi için:
  • 300 Gram Dana Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Orta Boy Domates
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 1 Kase Domates Sosu
  • 100 Gram Kaşar Peyniri
  • 1 çay Kaşığı Tane Karabiber
  • Kabakları pişirmek için:
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Kabak Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları ortadan ikiye bölün. İç kısmındaki beyaz yerlerini bir oyacak ya da kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkarın.
  2. Kapaklı bir mümkünse seramik tavayı kızdırın. Kabakları hafif tuzlayın ve fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Kızgın tavanın içerisine koyun, kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşamaya bırakın.
  3. Arada bir kapağını açarak yönlerini değiştirin. Bu şekilde kendi buharında hafif yumuşamasını sağlayın.
  4. Ayrı bir tavanın içerisine soğanı ve yağı aktarın. Güzelce kavurun ve içerisine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
  5. Daha sonra salça ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Güzelce karıştırın.
  6. Domatesin hafif suyunu çektiğini gördüğünüzde içerisine tuz, karabiber, pul biber, rendelenmiş sarımsağı atın. Birkaç dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  7. Yumuşamış kabakları yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine aktarın. İç kısımlarını kıymalı harçla doldurun. Üzerine dökmemeye dikkat ederek kenarından 3/4 su bardağı kadar su ilave edin.
  8. 180 derecede kabaklar güzelce yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Fırından almadan birkaç dakika önce üzerine kaşar peyniri rendesini ilave edin ve erimesini sağlayın.  Çıkarıp üzerine zeytinyağı, domates sosu ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek servis edin.
Muffin Kalıbında Pazılı Börek

Muffin Kalıbında Pazılı Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İç Baklalı Yaz Salatası

İç Baklalı Yaz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kakaolu Diyet Yulafı

Kakaolu Diyet Yulafı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Soslu Tavuk Köftesi

Soslu Tavuk Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Evde Beyti Kebap

Evde Beyti Kebap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce