Kabak Çintmesi
Yemeğe doyamayacağınız, sadece kendi suyuyla pişen, inanılmaz lezzetli bir zeytinyağlı olan çintmesi ile buradayız. Yapılışı çok pratik olan bu güzeller güzeli yemeği, özellikle sıcak yaz akşamlarının keyifli sofralarında afiyetle yemenizi tavsiye ederiz.
Çok hafif, zeytinyağlı ve tabi ki tam bir Akdenizli. Afiyetler olsun!
Kabak Çintmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Büyük Kuru Soğan
- 2 Adet Orta Boy Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Salça
- 4 Adet Kabak
- 2 çay Kaşığı Tuz
Kabak Çintmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tavaya alın ve üzerine soğanları ekleyin.
- Soğanlar renk alana kadar kavurun ve salçayı ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun.
- Kabakları ilave edin.
- Ardından domatesleri ekleyin. Sarımsakları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte daha sonra en kısık ateşte su koymadan pişmeye bırakın.
- Üzerine nane serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!