Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #meze

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği i, Ege ve Akdeniz'in pek çok köşesinde sabahın erken saatlerinde güneş yükselmeden toplanan kabak çiçeklerinin lezzet hikayesidir. Yöreye göre değişse de Temmuz ayında toplanmaya başlanan çiçeklerin tam olarak açık oldukları, ısı etkisiyle yıpranmadıkları sabah saatlerinde toplanması önemlidir. Çiçeklerin meyvesiz olması gerekir. Böyle başlar en güzel kabak çiçeği dolmasının yapılışı.

Önce güzelce ayıklanır, narin hareketlerle yıkanıp fazla suyu süzülür. Hazırlanan hafif diri kıvamlı zeytinyağlı dolma harcı ile doldurulan çiçekler özenle kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Taze sıkılmış limon suyu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde hapur hupur, üçer beşer afiyetle yenilir. Hadi o zaman buyursunlar tarifimize! Şimdiden ellerinize sağlık diyor, kabak çiçeği dolmamızın keyfini çıkarmaya davet ediyoruz.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 12 Adet Kabak çiçeği
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 1/2 Su Bardağı Pirinç
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1,5 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
  • 2 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/2 çay Kaşığı Yenibahar
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Avuç Dereotu
  • 3/4 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce zeytinyağının yarısını sonra soğanları tavaya alın ve karamelize olana dek kavurun.
  2. Üzerine pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Üzerine karabiberi, tuzu, yenibaharı, tarçını, kuş üzümü ve çam fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçlerin şeffaflaştığını gördüğünüzde dereotunu ekleyin ve karıştırın.
  4. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve ocağı kısık ateşe alıp kapağı kapatarak pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  5. Kabak çiçeklerini ayıklayın. Üst kısmının tamamını alıp almamak sizin tercihiniz, sadece fazlalık kısmını da koparabilirsiniz.
  6. Kabak çiçeklerinin iç kısımlarını pirinçli harç ile doldurun.
  7. Dolmaları tencereye dizin ve üzerine kalan zeytinyağını ilave edin. Sıcak suyu da ekledikten sonra üzerine ağırlık yapması için bir tabak yerleştirin, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  8. Kabak çiçeği dolmalarınız hazır. Arzuya göre pul biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Balık Pilaki

Balık Pilaki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakallı Mozaik Pasta

Portakallı Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mürdüm Eriği Suyu

Mürdüm Eriği Suyu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pandispanyalı Supangle

Pandispanyalı Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce