Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sandvic

Izgarella Dürüm

Bu dürüm çok farklı ve bir o kadar da enfes! Izgarella'nın baş rolde olduğu bu dürümün eşlikçileri de enfes kırmızı ve yeşil biberler. Sadece bununla da kalmıyor, közlenmiş biberlerle hazırladığımız sosuyla da enfes bir birliktelik ortaya çıkıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz, "Az efor, bol lezzet" diye hayal ettiğiniz lezzet sizlerle; işte karşınızda Izgarella dürüm!

En taze sebzelerin ve yeşilliklerin bir araya geldiği bu dürümü tadan herkes ona bayılacak. 5 dakika içerisinde yiyebileceğiniz en enfes dürümü hazırlamaya ne dersiniz? O zaman sizi hemen Izgarella dürüm tarifiyle baş başa bırakalım, afiyetler olsun!

Izgarella Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
  • Dürüm için:
  • 6 Parça Izgarella
  • 4 Adet Lavaş
  • 8 Parça Kıvırcık Marul Yaprağı
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 8 Adet Yeşil Biber
  • Sos için:
  • 150 Gram Sütaş Süzme Peynir
  • 3 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
Izgarella Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kapya biber ve yeşil biberi yıkayın, tohumlarını ayırarak ince ince jülyen doğrayın. Bir miktar zeytinyağı ile yüksek ateşte 3-4 dakika soteleyin.
  2. Izgarella parçalarını iki dilim olacak şekilde ortadan ikiye kesin ve renk alıncaya dek iki yüzünü de ızgarada pişirin.
  3. Közlenmiş kırmızı biberleri doğrayın ve Sütaş Süzme Peynir'le mutfak robotunda homojen hale gelinceye dek çekin.
  4. Lavaşın içerisine marul yapraklarını yerleştirin. Ardından sotelemiş olduğunuz biberleri koyun.
  5. Izgarada pişirmiş olduğunuz Izgarella'ları da eşit bir şekilde lavaşlara yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Közlenmiş kırmızlı biberli peynir sosla servis edin. Afiyet olsun!
Galeta Pizzası

Galeta Pizzası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftalili Yaz Salatası

Şeftalili Yaz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dondurmadan Kek

Dondurmadan Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kapama

Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumuşacık Yağlı Bazlama

Yumuşacık Yağlı Bazlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce