Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #pilav

Pırasa Diblesi

Tam mevsiminde pırasalar ile kaşık kaşık yediren bir sebze tarifi yapalım. Pirinçlerle oldukça doyurucu olan bu nefis tarifin adı pırasa diblesi. Bu tarifin yanında et ve tavuk yemekleri pek yakışır.

Videolu anlatımında tarifin detaylarını bulup hemen hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyetler...

Pırasa Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 600 Gram Pırasa
  • 2 Adet Domates
  • 1 çay Bardağı Baldo Pirinç
  • 1,5 Su Bardağı Su
Pırasa Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri su berrak olana kadar yıkayın ve süzdürün.
  2. Tencereye yağı ekleyip ısıtın. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  3. İnce doğradığınız pırasaları da ekleyin ve rengi şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Domates rendesini de ilave edip 3-4 dakika pişirin.
  5. Ardından pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  6. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra suyunu ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte suyu kaynamaya başlayana kadar, ardından ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika pişirin.
  7. Ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Yulaflı Enerji Bar

Yulaflı Enerji Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Jöleli Muhallebi

Jöleli Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bakla

Bakla

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hurmalı Fındıklı Çikolata

Hurmalı Fındıklı Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Hurmalı Mamül

Hurmalı Mamül

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce