Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia)

2023-09-20 18:55:56 - Yemeklik.com.tr

Izgara ahtapot tarifinde; aromatik bitkiler, esmer şeker, elma sirkesi ve zeytinyağı ilavesiyle pişirme poşeti içerisinde 3-4 saat kadar pişen ahtapot porsiyonlandıktan sonra ızgarada pişiriliyor. Patates püresi, karışık yeşillikler ve domates dilimleri eşliğinde servis ediliyor.

Deniz ürünleri sevenlerini bayılacağı bir tarif ahtapot ızgara. Yemeklik.com.tr restoran özel çekiminde şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz ahtapot ızgara tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi diğer Mezzaluna tarifleriyle birlikte konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Izgara Ahtapot (Polpo alla griglia) Tarifi İçin MalzemelerIzgara Ahtapot (Polpo alla griglia) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Uzun saatler boyunca, sıcak suda pişirdiğiniz ahtapotu porsiyonlara ayırın. Izgara üzerinde ters yüz edip kısa sürede pişirin.
  2. Taze patatesleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin.
  3. Hazırladığınız patates püresini lime suyu, zeytinyağı, küçük küçük doğranmış frenk soğanı, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
  4. Karışık salatayı soslayıp servis tabağının orta kısmına yerleştirin. Patates püresine kaşık yardımıyla şekil verin. Izgara ahtapotu, haşlanmış börülce fasulye ve domates dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi