İtalyan Usulü Sıcak Çikolata

2023-09-21 10:18:20 - Yemeklik.com.tr

3 farklı ülkenin tarifini inceledim, Amerikalılar bol marşmellow, süt ve şekerle yapıyorlar. Fakat kıvam biraz sulu kalıyor. Fransızlar da vanilya ve tarçın ilave ediyorlar. Yakışır mı emin olamadım. İtalyanlar ise farklı olarak mısır nişastası ekliyorlar. İşte aradığım buydu. Kıvam.

Bir sıcak çikolata biraz yoğun ve kremsi bir dokuda olmalı bana kalırsa. Sonuç olarak en iyi sıcak çikolatayı yapanların da yine İtalyanlar olduğuna karar verdim.

İtalyan Usulü Sıcak Çikolata Tarifi İçin Malzemelerİtalyan Usulü Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bitter çikolatayı bıçakla doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz. Bu işlem çikolatanın daha çabuk eriyip süte karışmasını sağlayacak.
  2. Sütten küçük bir kaseye 3-4 yemek kaşığı ayırıp mısır nişastasını ilave ediyoruz güzelce yedirip kenara alıyoruz.
  3. Birazdan sıcak süte ilave edeceğimiz için bu işlem topaklanmayı önleyecek.
  4. Geri kalan sütü, kakaoyu ve tuzu küçük bir tencereye veya sütlüğe alıp, orta ateşte bir taşım kaynatıyoruz.
  5. Ardından nişastalı süt karışımını ilave ediyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dakika boyunca kıvam alana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  6. En son doğranmış bitter çikolataları da ilave edip orta ateşte 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  7. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip sıcak sıcak servis ediyoruz. Bu soğuk kış günlerinde yapılabilecek en güzel içeceklerden biri bence. Tadını çıkarın, afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi