İtalyan Usulü Patlıcan Sandalı (Melanzane A Barchetta)
2023-09-20 19:13:32 - Yemeklik.com.tr
Tam mevsiminde patlıcanlar ile hazırlanan patlıcan sandalı tarifini bu kez İtalyan mutfağından bir tarifle yapıyoruz. Melanzane A Barchetta ismiyle anılan bu yemek İtalyanların favori yemeklerinden biri. Siz de misafirlerinizi bu sebze tarifi ile İtalya'ya ışınlamak isterseniz mutlaka deneyin.
İtalyan Usulü Patlıcan Sandalı (Melanzane A Barchetta) Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Bostan Patlıcanı
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 2 Diş Sarımsak
- 10 Adet Kiraz Domates
- 10 Adet Yeşil Kokteyl Zeytin
- 2 Yemek Kaşığı Kapari
- 2 Dal Taze Fesleğen
- 1 Tutam Tuz
- 1 Adet Suda Mozarella
- Bostan patlıcanlarını uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini kabuklarına zarar vermeden bıçak yardımıyla çıkartın.
- Patlıcanların iç ve dış yüzeylerini hafifçe zeytinyağı ile yağlın,tuz serpin ve 200 derecelik fırında içleri yukarı gelecek şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Patlıcanların dışları fırında iken çıkarttığınız içleri ufak küpler halinde doğrayın. Geniş bir tavaya bir kaç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve patlıcan içlerini yüksek ateşte soteleyin.
- Patlıcanlar yumuşayınca tavaya ince dilimlenmiş sarımsakları, ikiye bölünmüş domatesleri, ince dilimlenmiş zeytinleri, doğranmış kaparileri ve büyün halde fesleğenleri sırasıyla ekleyin.
- Fırından çıkarttığınız patlıcanların içini hazırladığınız karışımla doldurun,üstlerine mozarella peynirini parçalar halinde ekleyin ve tekrar fırına atıp 20 dakika daha pişirin.
- Patlıcanları fırından çıkartın,sıcak ya da oda sıcaklığında gelene kadar bekletip ardından servis edin. Afiyet olsun.