İtalyan Usulü Lazanya

2023-09-17 02:00:34 - Yemeklik.com.tr

nın en sevilen lezzetlerinden olan lazanya, katları arasındaki iki farklı sos ve üzerinde eriyen peyniriyle bizim damak tadımıza da oldukça yakın yemeklerden biri. Yavaş yavaş pişen bolonez sosun içindeki sebzeler birbirinin lezzetini dengelerken, dana döşten çekilen kıyması tüm lezzetini sebzelerin içine bırakıyor. Beşamel sos ise hem hafif tadı hem de yumuşacık kıvamıyla tüm yemeği farklı bir noktaya taşıyor.

"Lazanya" aslında düz dikdörtgenler halinde kesilen makarna hamuruna deniyor. Aynı zamanda ilk icat edilen makarna şeklinin de bu olduğu söylenir. Buna rağmen en çok bilinen hali olan kıymalı, domatesli ve beşamel soslu bu versiyonu, yıllar içinde makarnanın ismini de sahiplenmiş. Hal böyle olunca, elbette farklı lazanyalardan bahsetmesek olmaz. Lezzetiyle baş döndürecek olan , ve lazanya tariflerimize de göz atmanızı tavsiye ederiz. Afiyetler olsun!

İtalyan Usulü Lazanya Tarifi İçin Malzemelerİtalyan Usulü Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bolonez Sos İçin:
  2. Tencereye zeytinyağını kereviz saplarını ve soğanları ekleyin.
  3. Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
  5. Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 30-40 dakika boyunca pişirin.
  1. Beşamel Sos İçin:
  2. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ekleyerek rengi hafif koyulaşana kadar kavurun.
  3. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışımı sürekli olarak çırpın. Kıvamı koyulaşınca tuzu ve muskatı da ekleyerek ocaktan alın.
  1. Lazanya İçin:
  2. Fırına dayanıklı geniş bir tepsinin alt katına biraz bolonez biraz da beşamel sos ekleyerek yayın. Üzerine sırasıyla lazanya yaprakları, bolonez sos, beşamel sos ve rendelenmiş peynir yayarak kat kat dizin.
  3. En üst kata beşamel sos yayın ve üzerini rendelenmiş peynirle kaplayın.
  4. 180 derece fırında, yaklaşık 30-40 dakika boyunca, üzeri iyice kızarana dek pişirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi