Ispanaklı Şehriye Pilavı

Yaz aylarında elinizde bir tabak ve bir bardak ayranla yiyebileceğiniz bir yemek olduğu gibi, bir davet yemeği de olabilir. Ispanaklı ve kapya biberli pilav.

Besleyici ve kimsenin itiraz etmeyeceği bir pilav bu. Üstelik ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. İşte size kolayca yapabileceğiniz şahane bir lezzet.

Yapılış adımlarının görselleri Ispanaklı Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 2 Su Bardağı Arpa şehriye
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 8 Dal ıspanak
  • 3 Bardak Tavuk Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber (arzuya Göre)
Ispanaklı Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağında arpa şehriyelerini kısık ateşte kavurup, kapya biberleri uzunca doğradıktan sonra ilave ederek beraberce 3 dakika kadar daha kavururuz.
  2. 3 su bardağı tavuk suyunu ilave ederiz. Suyunu çekmeye başlayınca incecik doğranmış ıspanağın yarısını ilave eder hiç karıştırmadan pişmesini bekleriz (ortalama 10 dakika pilavın suyu ve pişme derecesi gözlemleyerek yapılmalı).
  3. Piştikten sonra üzerine kalan ıspanakları ilave edilerek ister sıcak, ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyetler, şifalar olsun.
Biscuit

Biscuit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
İskilip Dolması

İskilip Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kuşbaşı Etli Karnıyarık

Kuşbaşı Etli Karnıyarık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Bisküvi Pastası

Bisküvi Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Muhallebili Havuç Tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce