Ispanaklı Milföy

2023-09-16 23:21:29 - Yemeklik.com.tr

Oldukça kolay ve pratik bir ıspanaklı milföy tarifi. Derin dondurucudan çıkartıldıktan sonra oda ısısında uslu uslu çözdürülen milföy hamurları merdane desteğiyle bir miktar büyütülüp pizza dilimleyici ile uzun ince şeritler halinde kesilir. Ispanaklı harç için; zeytinyağında kuru soğanlar kavrulur, ıspanak yaprakları eklenir. Ocaktan alınıp soğutulduğunda yumurta sarısı, lor peyniri ve baharatlar eklenir. Hamur şeritlerinin uç kısımlarına az miktarda eklenip rulo şeklinde sarılır. Önceden ısıtılmış fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir. Arzuya göre; çay ya da yoğurtlu dip sos eşliğinde servis edilir.

Ispanaklı milföy ya da hazırladığınız zaman siz neler katarsınız iç harcına? Yorum olarak yazın bize, hep birlikte deneyip tadına bakarak karar verelim.

Ispanaklı Milföy Tarifi İçin MalzemelerIspanaklı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kök kısımlarını kesip bol suda yıkayıp duruladığınız ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
  2. Zeytinyağını geniş tabanlı tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
  3. Sotelenmiş ıspanak karışımını derin bir kaseye alıp soğutun. Lor peyniri, yumurta sarısı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
  4. Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını tek tek açın. Oda sıcaklığında bekletip çözdürdükten sonra bir merdane yardımıyla hafifçe üzerlerinden geçin. Her bir kare milföy hamurunu bir yardımıyla beş eşit parçaya alın.
  5. Elde ettiğiniz milföy şeritlerinin uç kısımlarına az miktarda ıspanaklı harç yerleştirip rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi tüm milföy şeritlerine uygulayın.
  6. Hazırladığınız tek lokmalık, çıtır milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar fırınlayın.
  7. Arzuya göre hazırladığınız dip soslar eşliğinde ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi