Ispanak Köftesi
2023-09-16 23:12:45 - Yemeklik.com.tr
Kış aylarında sebze tüketimi, bağışıklık sistemimizin soğuklara karşı daha dirençli olabilmesi için oldukça önemlidir. Ispanak da soğuk mevsimlerin en sevilen sebzelerinden biri. Ne kadar sık sebze tüketmemiz gerekse de her zaman sebze yemeği yemek istemiyor olabiliriz. Ama sebzeleri farklı formlarda kullanıp, daha farklı lezzetler yaratarak sebze yeme alışkanlığını kolaylaştırabiliriz. Üstelik çok ekonomik bir biçimde.
Çocukların da severek yiyeceği bu tarifte evde hep bulunan malzemeleri göreve davet ediyoruz. Tencere yemeği olarak tüketmeye alıştığımız ıspanağı, kıyma yerine koyduk, ıspanaklı köfte yaptık. Üzerine yoğurt ve domates sos ile servis ettik. Öyle güzel oldu ki, tadına doyamadık Videoyu aşağıya bırakıyoruz, sağlık ve afiyetle yemeniz dileğiyle, afiyet olsun!
Ispanak Köftesi Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram ıspanak (ayıklanmış Ve Temizlenmiş)
- 1 Adet Soğan
- 1 Su Bardağı Tuzsuz Beyaz Peynir
- 2 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Sarımsak Tozu
- 1 çay Kaşığı Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1,5 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
- 1/2 Su Bardağı Su
- Üzeri İçin:
- 1 Su Bardağı çırpılmış Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Adet Domates
- Ispanakları ince ince doğrayın.
- Bir kasede, ince doğradığınız ıspanakları geriye kalan tüm malzemeyi de ekleyerek, tamamen karışana kadar yoğurun.
- Karışan malzemeden cevizden büyük parçalar alıp, yassı yuvarlak şekle getirip buzdolabında dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Servis kasesine alıp çırpılmış yoğurt ve 2 yemek kaşığı tereyağ ile pişirilmiş domates sosunu gezdirerek servis edin.