Çikolatalı Bento Pasta

2024-07-25 10:50:39 - Yemeklik.com.tr

Çay saatlerinize veya kutlama sofralarınıza harika bir lezzet katmaya hazır mısınız ? Yapımı kolay ve özel enfes bir çikolatalı bento pasta tarifimiz var. Çaylar demlensin sizi tarifimize alalım.

Çikolatalı Bento PastaTarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Bento PastaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çikolatalı Bento Pasta Tarifi Pandispanyası İçin:
  2. Pandispanya için yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın. Toz şekeri ikisi için ayrıştırın ve ayrı ayrı çırparak karıştırın. Yumurta sarısının içine pandispanya için kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Köpürttüğünüz yumurta beyazını da yavaş yavaş söndürmeden ekleyin.
  3. Kilitli çemberin altına yağlı kağıdı sıkıca kaplayın. Karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra pandispanyayı ters çevirin ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
  1. Çikolatalı Bento Pasta Tarifi Kreması İçin:
  2. Toz Krem şanti, süt ve kremayı derin bir kaba ekleyin ve kıvam alana kadar çırpın. Kakao ve çikolatayı ekleyip tekrar çırpın.
  1. Çikolatalı Bento Pasta Tarifi Birleştirmek İçin:
  2. Pandispanyayı istediğiniz kalınlıkta 3 veya 4 kat olacak şekilde bölün. Çembere ilk katı koyun. Keki ıslatmak için şeker ve suyu karıştıralım şeker erisin. Keki ıslatalım. Daha sonra kremayı sıkalım. Her kata aynı işlemi yapalım. Arasına istediğiniz çikolata veya meyveleri ekleyebilirsiniz.
  3. En üst kattaki keki ıslatmayın. Dolaba koyun. Ve 1 saat bekletin. Daha sonra çemberi çıkartın.
  4. Pastacı kremasını süt ile çırpalım ve pastanın kenarlarını sıvayalım. Üzerindeki yazıyı pastacı kreması ile yazabilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi