Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Ispanak Dolgulu Mor Krep

En sevdiğiniz öğün kahvaltıysa bu tarifin bağımlısı olacaksınız! Yapımı oldukça basit olan bu krep tarifim kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İçindeki ıspanak dolgusu o kadar güzel ki yedikçe yiyesiniz gelecek.

Ispanak Dolgulu Mor Krep Tarifi İçin Malzemeler
  • Krep için:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı (2 Parmak Fazla) Süt
  • 5 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mor Buğday Unu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Dolgu için:
  • 300-400 Gram ıspanak
  • 1 çay Bardağı Kaşar Peyniri
  • 1,5 Yemek Kaşığı Labne
Ispanak Dolgulu Mor Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Krep için yumurta, tuz ve süt güzelce çırpılır. Ardından un eklenir ve unun topaklanmaları gidene kadar çırpılır.
  2. Krep tavası hafif yağlanır ve krep harcından 1 kepçe alınıp pişirilmeye başlanır.
  3. İç harç için yıkanmış ıspanaklar, 2 dakika kaynatılmış suda blanche edilir (şoklama işlemi) ve ardından soğuk suya alınır.
  4. Ispanaklar şoklandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Hatta elinizle sıkıp topçuk haline getirerek de suyunu güzelce süzebilirsiniz.
  5. Ardından ıspanaklar doğranır. Rendelenmiş kaşar peyniri, labne ve arzuya göre ekleyebileceğiniz baharatlarla karıştırılarak iç harç elde edilir.
  6. Hazır olan kreplerin arasına iç harçtan sürülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Verguny

Verguny

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bol Limonlu Nar Ekşili Kısır

Bol Limonlu Nar Ekşili Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Etli Humus

Kuru Etli Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Falafel Dürüm

Falafel Dürüm

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası

Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce