İskender

2023-09-17 01:14:45 - Yemeklik.com.tr

İşe önce hazırlamakla başlayalım. i nefis bir sosta beklettikten sonra üst üste dizip sardık mı dönerin ilk adımı tamam. Ardından sıra 1 gece dinlendirmeye geliyor. Donan etleri keskin bir bıçakla ince ince kesip tavada pişirdik mi bazımız hazır. Şimdi küçük bir farkla, en önemlisi daha az maliyetle hazırladığımız ev yapımı iskender döneri, yoğurt ve tırnak pidenin de katkılarıyla bir lezzet şölenine imza atıyoruz.

Bu akşam evde "İskender" yiyoruz. Üzerine tereyağı alır mıydınız?

İskender Tarifi İçin Malzemelerİskender Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Et ve soğan hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
  2. Karışıma eti ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Üzerini streçleyin ve buzdolabında sosu içine çekmesi için en az altı saat mümkünse bir gün bekletin.
  3. Dinlenmiş soslu etin içinden etleri ayırın. Streç filmin üzerine etlerinizi dizin.
  4. Sıkı sıkı sararak salam şeklini verin. Dondurucu da en az 1 gece bekletin.
  5. Buzluktan çıkarın. Daha çözülmeden keskin bir bıçakla ince ince kesin.  
  6. Tereyağını tavaya alıp eritin ve etleri üzerine ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  7. Sosu için; bir sos tavasının içine tereyağı ilave edin. Salçayı ve toz biberi güzelce kavurun, 1 su bardağı kaynamış su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek bir taşım kaynatın.
  8. Pidelerinizi küp küp doğrayın. Üzerine sostan gezdirerek pidelerin ısınmasını ve yumuşamasını sağlayın. Pidenin üzerine et ve üstüne tekrar bu sefer daha az miktarda olacak şekilde sos gezdirin. Arzu ederseniz tavada pişmiş biber ve domates ya da yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi