Tahinli Kurabiye
2023-09-17 00:24:09 - Yemeklik.com.tr
Yemek yapmakla az biraz ilgilenen, ilgilenmiş olan herkes tahinin yer aldığı reçeteyi ne kadar güzelleştirdiğini bilir. Sırada; pratik bir şekilde hazırlanan lezzetli tahinin belki de en çok yakıştığı ve adını verdiği tahinli kurabiye tarifi var. Tahin kullanmamız nedeniyle içerisinde ekstra tereyağı kullanmıyoruz. Ağızda dağılan, helva tadında ve kum gibi kıvamlı bir hamuru oluyor böylelikle. Helva tadında olmasının başlıca sebeplerinden biri de bu!
Fıstık ilave ederek bu kez klasik ceviz tercihinin de dışına çıkmış olduk. Çayda ya da sütle beraber tüketebileceğiniz şahane kıvamlı iniz hazır! Üstelik bunu çok pratik bir şekilde ve sadece 5 malzeme kullanarak hazırlıyorsunuz. Kış aylarında severek yapacağınız ve afiyetle tüketeceğiniz bir kurabiye olacağına eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tahinli kurabiye tarifimize buyur ediyoruz sizleri.
Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler- 1 Su Bardağı Tahin
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Pudra şekeri
- 1 Su Bardağı Iri çekilmiş Ceviz Içi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- 3,5 Su Bardağı Un
- Üzeri için:
- 20 Adet Ceviz Içi
- Tahin, sıvı yağ ve pudra şekerini derince bir kapta karıştırın.
- Üstüne ceviz içi, kabartma tozu ve vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse kıvamını toparlamak için ı-2 yemek kaşığı kadar ekstra un ilave edebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üstlerine yarımşar ceviz içi yerleştirerek süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Tepside tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!