İki Kremalı Islak Kek
i kakaolu sevenlerden misiniz? Eğer öyleyse, size istediğinizin de üzerinde bir kek tarifi vereceğiz. Bu hem , hem de iki çeşit krema var. En önemlisi de bu kek rafine şekersiz. Üç ayrı lezzeti bir tarifte birleştirdik, bir de içinden rafine şekeri çıkardık. Sonuç; iki kremalı ıslak kek tarifi oldu. İlk çatalı kekinize batırdığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Yumuşacık ıslak keki yerken, üst üste gelen iki ayrı kremanın kadifemsi kıvamını da damağınızda hissedeceksiniz.
Haydi o zaman sizi imize bekliyoruz.
İki Kremalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- Kek Karışımı için:
- 3 Adet Muz
- 3 Adet Yumurta
- 1/2 çay Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 1 çay Kaşığı Karbonat
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1/2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- Kakaolu Krema için:
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Yemek Kaşığı Pekmez
- Islatmak için:
- 1 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- Muhallebi için:
- 3 Su Bardağı Süt
- 3 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 4 Yemek Kaşığı Bal
- Üzeri için:
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
İki Kremalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek Karışımı için:
- Muzları ezin ve yumurtayı ekleyip çırpın. Süt, bal, kakao, karbonat ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Karışımı pişirme kabına aktarıp fırına atın. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Kakaolu Krema için:
- Süt, nişasta ve kakaoyu tencereye aktarıp kaynatın. Muhallebi kıvamına gelince içine pekmezi koyup karıştırın ve ocaktan alın.
- Sade Krema için:
- Süt, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın ve kaynatın. Muhallebi kıvamına gelince içine bal ekleyip ocaktan alın.
- Keki Islatmak için:
- Süt ve kakaoyu çırpın.
- Birleştirme Aşaması:
- Pişen kekinizi hazırladığınız sütlü ve kakaolu karışımla ıslatın.
- Islattığınız kekin üzerine sade krema karışımını yayın. Ardından hazırladığınız kakaolu karışımı da yayın. Üzerine kakao serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.