İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu

2023-09-30 10:23:42 - Yemeklik.com.tr

Bugün, özel gün ve yılbaşı gecelerinde ailecek kurduğumuz sıcacık sofralara yakışan iki lezzetle karşınızdayız. Fırında eti yumuşacık, üzeri nar gibi kızarmış bütün tavuk, yanına da lezzetli bir iç pilav hazırladık. İkisi de birbirinden lezzetli ve birbirini tamamlayan harika lezzetler. Mutlaka denemelisiniz

 

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu Tarifi İçin Malzemelerİç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuğun sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştıralım. Tavuğun üst kısmındaki deriyi yırtmadan etli kısmından ayıralım.
  2. Daha sonra tavuğun her yerine sostan bolca sürün. Tavuğun içini de soslamayı unutmayın. Sosun tamamını tavuğa yedirdikten sonra bir kenara alın ve fırın poşetini hazırlayın.
  3. Fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı un serpip her yerine gelmesini sağlayın. Fazla gelen unu silkeleyip dökün.
  4. Tavuğun but ve kanatlarını gövdesine sabitledikten sonra fırın poşetine yerleştirelim. Paketin içinden çıkan klipsle poşetin ağzını sıkıca bağlayalım. Fırın poşetinin birkaç yerine kürdanla delikler açalım.
  5. Böylece fırın tepsisine alalım. Vaktiniz varsa eğer buzdolabında 4 saat bekletebilirsiniz, sosunu daha güzel çeker. Vaktiniz yoksa hemen de fırına verebilirsiniz.
  6. Alt-üst turbo ayarlı 200 derece fırının alt rafında yaklaşık bir saat, üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. İç pilav için önce pirinçleri ıslatıp tuzlu suda bekletelim.
  8. Daha sonra pilav tavamızı ocağa alalım. İçine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanı da ilave edip 3-4 dakika soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  9. Ardından dolmalık fıstığı ekleyelim. 2 dakika da fıstıkla birlikte kavuralım. Bu aşamada 2 yemek kaşığı da tereyağı ekleyelim. Tereyağı erirken üzerine suyunu süzüp iyice yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
  10. Üzerine kuş üzümü ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra tarçın, yenibahar, karabiber, tuz ilave edelim.
  11. Son olarak 3 su bardağı sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatıp, yüksek ateşte suyunu çekip yüzeyinde gözenekler oluşana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirelim.
  12. Pirinçler arasında gözenekler oluşunca altını kısıp suyunu tamamen çektirelim ve ocağın altını kapatalım.
  13. Pişen pilavın üzerine temiz bir bez örtüp kapağını tekrardan kapatalım. Pilavımızı servis etmeden önce 15-20 dakika bu şekilde dinlendirelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi