Yeşil Elmalı Bamya

2024-08-20 18:43:21 - Yemeklik.com.tr

Bamya yemeğini hiç ekşi elmayla denediniz mi? Bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. Bamya kıymayla da zeytinyağlı olarak da son derece lezzetli ve sağlıklı bir yemek. Ama içine katacağınız iki adet yeşil elma bu tadı arşa çıkaracak. Bunun için özellikle ekşi yeşil elmalara ihtiyacınız var. Kırmızı, sarı ya da Amasya elması kullanmak zeytinyağlı yapacağımız bamya yemeğimizin şeker oranını arttıracağından tadı istediğimiz kıvamda olmayacaktır. Yeşil elma yemeğimizin tadını hafifleterek yaz sofralarımıza güzel bir hava getirecek. Aynı tarifi koruk denilen olgunlaşmamış ekşi üzümle ya da kabuğu soyulmak kaydıyla ekşi erikle de yapmak mümkün elbette. Yemeğimizi içindeki tohumlardan ötürü daha faydalı olduğunu bildiğimiz büyük boy bamya ile yaptık, bamyanın türü yemeğin tadını çok da etkilemeyecektir. Bu bilgiyi de paylaşmak isteriz. Bu nefis yeşil elmalı bamya tarifini mutlaka deneyin ve lütfen görüşlerinizi bizimle paylaşın.


Yeşil Elmalı BamyaTarifi İçin Malzemeler

Yeşil Elmalı BamyaTarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları güzelce yıkayıp sivri uçlarıyla tepe kısımlarını kesiyoruz. Ben bütün kullanmayı tercih ettim ama siz alışkın olduğunuz şekilde dilimleyebilirsiniz. Merak etmeyin yemeğimizin salyalanmasına izin vermeyeceğiz.
  2. Elmaları da küp küp doğruyoruz. Çok göründüğüne bakmayın. Elmaların bir kısmı yemeğin içinde eriyip kaybolacak.
  3. Zeytinyağını ocağa koyduktan sonra orta ateşte bamyaları 5 dakika kadar kavurun. Sirkeyi bu aşamada ekliyoruz ki suyu salyalanmasın. 5. dakikada yeşil elmaları ekleyip 2 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı , rendelenmiş domatesleri ve 1,5 bardak suyu ve tuzumuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar pişmeye bırakıyoruz.
  4. Altını kapattıktan sonra zeytinyağlı olmasından ötürü en az yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Yeşil elmalı bamya tarifiniz hazır, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi