Humuslu Enginar
2023-10-08 22:19:00 - Yemeklik.com.tr
Görsel desen bir şölen, lezzet desen bir umami... Enginarı eminiz daha önce böyle denememiştiniz. En sevilen mezelerden humusla şahane oluyorlar.
Humuslu Enginar Tarifi İçin Malzemeler- Enginar için:
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Kapya Biber
- 4 Adet Enginar
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Humus için:
- 2 Su Bardağı Nohut
- 1/2 Su Bardağı Tahin
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/3 Su Bardağı Su
- 1 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- Humus için; önce nohutların kabuklarını soyuyoruz. Bütün malzemeleri rondoya koyup püre haline getiriyoruz.
- Enginarlar için soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Arkasından enginarları soyacak yardımıyla dilimliyoruz ve küp küp doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Limon suyunu, suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip 10-15 dakika kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Humusun üzerine soğuyan enginarları ekleyerek servis ediyoruz.