Krem Brule Tart

2023-09-30 11:55:02 - Yemeklik.com.tr

Krem Brule sevmeyen var mıdır? Sanmayız. O mis gibi kremamsı dokusu, vanilya aroması, çıtır üst katmanı ile nasıl sevilmesin ki? Güzelliğinin yanı sıra genelde yapılması da zor olarak bilinen tatlıların başında gelir. Bu tarifimizde hem en güzel ve kolay şekilde krem brule yapmanın sırlarını veriyor olacağız, hem de bu leziz tatlıyı muazzam bir tart hamuru ile birleştirip gönüllere taht kurma garantili bir efsane yaratacağız.

Sütlü tatlıların şahı olmaya aday derken üstüne üstlük tart tarifleri arasında da başrolü kapacak bu tatlı için kollarınızı sıvayın, pürmüzünüzü kapın ve tüm misafirlerinizi etkileyin. Doğum günü pastası yerine bile olur, öyle güzel!

Afiyetler olsun!

Krem Brule Tart Tarifi İçin MalzemelerKrem Brule Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yulaflı bisküviyle eritilmiş, soğumuş tereyağı ve yumurta beyazını karıştırın.
  2. 22 cm lik bir tart kalıbına tabanı yerleştirin ve düzeltip taban kısmına çatalla delikler açın. Krem bruleyi hazırlarken tabanı buzdolabında dinlendirin.
  3. Krem brule için; yumurta sarısı ve şekeri güzelce çırpın.
  4. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
  5. Isınmış olan kremayı yumurta sarısına azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
  6. Vanilya çubuğundan çıkardığınız tohumları da karışıma ekleyip tart kalıbının içerisine dökün.
  7. Üst kısımda kalan baloncukları pürmüzle yakarak temizleyin ve 165 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  8. Krem brule tartı oda sıcaklığında soğutun ve üzerine toz şeker serpiştirip şeker eriyip kızarana kadar pürmüzle yakın.
  9. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi