Humus Yatağında Sucuk & Hellim

2023-09-17 00:48:43 - Yemeklik.com.tr

Türk mutfağının hatrı sayılır mezelerini düşündüğümüzde en kıvamlısı, en yoğun ve güçlü aromalısı şüphesiz humustur. Nohut ve tahinin göz dolduran, parmak ısırtan uyumundan bahsetmiyoruz bile.

Bu sefer humusu, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden sucuk ve hellim peyniriyle, ekşi mayalı ekmeğin üzerinde buluşturduk. Bu buluşma bize ilk ısırıkta devlerin buluşması anca böyle olurmuş dedirtti.

Kızaran sucuğun yağında hafif ısınan ve kızaran ekşi mayalı ekmek ise lezzeti iyice yukarılara çıkarttı. Biz bu devlerin buluşmasına şapka çıkarttık. Sizin için de video tarifi şuraya bıraktık. Şimdiden afiyetler olsun.

Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi İçin MalzemelerHumus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Nohutları haşlayın ve kabuklarını ayıklayın.
  2. Ayıklanan nohutları, tahin, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve zeytinyağının bir kısmını blenderdan geçirerek püre kıvamıne getirin.
  3. Kıvamı seyreltmek için kalan zeytinyağını da ilave edin ve humusunuzu bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin.
  4. Helim peynirlerinizi orta boy olacak şekilde küp küp doğrayın.
  5. Tavada hellimleri kızartın.
  6. Sucuğa dilerseniz tereyağı ilave edebilir veya yağsız da pişirebilirsiniz.
  7. Ekşi mayalı ekmeklerinizi, sucuğu pişirdiğiniz tavada ısıtın.
  8. Sucuğun yağıyla lezzetini ikiye katlayan ekmeklerin üzerine hazırladığınız humusu sürün. Sucukları humusun üzerine yerleştirin ve hellim peynirlerini de sucukların üzerine yerleştirin.
  9. Hellim peynirlerinin üzerine aroma vermesi için taze kekik ilave edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi