Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar

2023-09-30 12:10:17 - Yemeklik.com.tr

Dolabınızda artan sebzelerle mucizeler yaratmanız mümkün. Bu tarif tamamen bu şekilde yaratıldı. Ne kaldıysa dolabımda Hindistan cevizi sütüyle birleştirdim. Sonuç vitamin deposu, rengarenk, iştah açıcı ve lezzetli bir mutluluğa dönüştü.

Hindistan Cevizi Sütlü Karnabahar Tarifi İçin MalzemelerHindistan Cevizi Sütlü Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sebzeleri yıkayıp ayıklayın. Brokolilerin yeşil kalması için ayrı pişireceğiz.
  2. Geniş bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve küp şeklinde doğradığınız soğanları biraz tuz ekleyip hafifçe soteleyin. Küp şeklinde kestiğiniz havuç ve patatesleri soğanlara ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
  3. Karnabaharı minik çiçeklere bölüp karışıma ekleyin. Ocağınızın altını kısıp sebzeleri tencerenizin kapağı kapalı şekilde 5 dakika pişirin. Gerekirse 2 kaşık su ilave edin.
  4. Suyunu çekip yumuşayan sebzelere zerdeçal, acı biberler, muskat, karabiber ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip düşük ısıda 10 dakika daha pişirin.
  5. Tuz eklediğiniz kaynar suda minik parçalara böldüğünüz brokolileri partiler halinde 2-3 dakika haşlayın. Buzlu suda 2-3 dakika bekleterek tazeleyin. Kağıt havlu üzerine alıp süzün. Hemen kullanacaksanız buzlu suda tazelemenize gerek yok.
  6. Brokolileri yemeğe ekleyip kapağı kapatmadan 2-3 dakika düşük ısıda karıştırarak pişirin.
  7. Servis yapacağınız kaselere alıp,  üzerlerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi