Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #meze

Hibeş

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan mekyolculuğu, Yemeklik.com.tr için yazdı.

Antalya mutfağına ait olan hibeş, hem hem kategorisinde değerlendirilebilir. Tahinin limon suyu, sarımsak ve baharatlarla özleştirilerek hazırlandığı hibeş oldukça yoğun bir lezzete sahip. , yemekleri ve nın yanında sos işlevi görebileceği gibi, hibeşi doğrudan ekmeğe sürerek yiyebilir veya kanepe hazırlığında kullanabilirsiniz.

Hibeş, enerji yüklü, kuvvetli bir kış yemeği. Vücutta hararete neden olduğu için yazın tüketilmesi pek önerilmiyor.

Hibeş Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Tahin
  • 100 Ml. Oda ısısında Su
  • 4 Adet Taze Sıkılmış Limon Suyu
  • 3 Silme Tatlı Kaşığı Toz Kimyon
  • 4 Silme Tatlı Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Toz Karabiber
  • 6 Diş Sarımsak
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Hibeş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir karıştırma kabına tahini alın, üzerine su ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
  2. Taze sıkılmış limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
  3. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün.
  4. Sarımsak ve baharatları tahin karışımının üzerine ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Hibeşi cam bir kavanozda kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayın. Meze, atıştırmalık, farklı bir kahvaltılık ve sos olarak kış aylarında sevdiklerinizle paylaşın.
Yufkasız Patates Böreği

Yufkasız Patates Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Elma Halkaları

Elma Halkaları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık

Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Mascarpone

Ev Yapımı Mascarpone

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Abdigor Köftesi

Abdigor Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce