Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Havuçlu Tarçınlı Ekmek Kadayıfı

3 Şubat Dünya Havuçlu Kek Günü için mutfağa girdik ve klasik tariflerden ilham alarak bambaşka bir tatlı tarifi hazırladık. Klasiklerden vazgeçemeyenleri şaşırtacak bu tarifte havuçlu kek ve ekmek kadayıfı ikisini harmanlanarak lezzeti tam yerinde bir şerbetli tatlı oldu.

Videolu anlatımında tüm detayları bulacağınız bu tarifin sadece lezzeti değil, görseli de misafirlerinizi şaşırtacağını söylemeden geçmeyelim. Haydi buyursunlar tarife...

Havuçlu Tarçınlı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
  • Mayalı Kek İçin:
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Instant Maya
  • 1 çay Bardağı Pudra şekeri
  • 1 çay Bardağı Tereyağı
  • 3 Adet Yumurta
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilin
  • 1/4 çay Bardağı Mahlep
  • 3 Adet Havuç
  • 1 çay Bardağı Ceviz Içi
  • 1 Tatl Kaşığı Tarçın
  • Karamel Şerbeti İçin:
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • Ara Kreması İçin:
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 6 Yemek Kaşığı Un
  • 6 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Paket Vanilin
  • 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Labne
Havuçlu Tarçınlı Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir karıştırma kasesine ılık süt, maya ve pudra şekerini alıp karıştırın.
  2. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Ardından unu ve vanilini eleyerek kaseye ekleyin, koyu kıvamlı bir harç elde edin.
  3. Geniş bir tavada rendelenmiş havuç, ceviz içi ve tarçını havuçlar yumuşayana kadar kavurun ve ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun. Soğuduktan sonra harca ekleyip karıştırın.
  4. Dikdörtgen borcamı tereyağıyla yağlayın ve tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
  5. Harcı kalıba yayıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, kürdan kontrolü yapıp içinin piştiğine emin olana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
  7. Karamel şerbeti için; şekeri tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin.
  8. Koyulaşmaya başlayınca üzerine ılık suyu yavaşça ekleyin. Bu sırada şeker donacak ve su ısındıkça erimeye başlayacaktır. Şeker erimeye başlayınca 1-2 kere karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  9. Ara kreması için; süt, un, toz şeker ve vanilini tencerede birleştirin ve koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra labneyi ekleyip çırpın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin.
  11. Birleştirmek için; soğumuş olan mayalı keki kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını da tabandan alın.
  12. Keki yatay olarak ortadan ikiye bölün ve tabanı tekrar kalıba yerleştirin. Üzerine karamel şerbetinin yarısını dökün ve biraz çekmesini bekleyin. Ardından soğumuş olan kremayı üzerine yayın, üzerini süslemek için bir kısmını sıkma poşetine alın.
  13. Kremanın üzerine kekin kalan yarısını yerleştirin ve kalan şerbeti de her yerine gelecek şekilde döküp şerbeti tamamen çekmesi için buzdolabında dinlendirin.
  14. Servis etmeden önce dilimleyin ve üzerlerini sıkma poşetindeki kremayla süsleyip servis edin. Afiyet olsun!
Sodalı Kek

Sodalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Biber Dolması Tadında Çorba

Biber Dolması Tadında Çorba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Dolma Sandviç

Dolma Sandviç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuk Soslu Makarna

Tavuk Soslu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce