Eggs Benedict

“Altı üstü bir yumurta işte” demeyin sakın! Yumurtaların şahı değil, şahbazıyla karşı karşıyayız bu sefer. Bazı yörelerde "Eggs Royale" olarak da geçen, füme somonlu olan ve ülkemizde daha çok pastırma, sucuk gibi işlenmiş baharatlı etler ile tercih edilen bu tarif her kahvaltıya çok yakışacak.

Bizler size bugün orjinalinin tarifini veriyoruz, değişiklik yapması serbest!

Kuru domates, taze kekik, lime ve kaparinin de çok yakışacağını düşünüyoruz. Hollandez sosu ile birlikte damaklarınızda ziyafet etkisi yaratacak bu harika tarif için ayrıntılara buyrun. Afiyet olsun!

 

Eggs Benedict Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Kızarmış Ekmek
  • 4 Adet Büyük Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Beyaz üzüm Sirkesi
  • 8 Dilim Füme Somon
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Hollandez sos için:
  • 3 Adet Büyük Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı Beyaz üzüm Sirkesi
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 200 Gram Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
Eggs Benedict Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını sade yağa çevirmek için bir tencereye yağı alın ve kaynatmadan sadece eritin. Üzerindeki süt tortularını kaşık yardımıyla alın.
  2. Minik bir tencereyi ocağa alın ve içine su koyun. Kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve üzerine cam bir kase oturtun. Kase suya temas etmemeli. Yumurta sarılarını ve sirkeyi bu kaseye ekleyin ve karıştırın.
  3. Çırparken tereyağını incecik sicim gibi olacak şekilde yumurta sarılarının içine ekleyin. Hepsini birden eklemeyin, kıvamına göre ara vererek ekleyin. Yağı içine absorbe etmesi için yavaş eklemek önemli.
  4. Çırpıcının sosun üzerinde çizgiler bıraktığını gördüğünüzde sosunuzun kıvamı olmuş demektir. Rengi de ballı hardala benzeyecektir. Kenara aldıktan sonra tuzunu ve limon suyunu ekleyip son kez çırpın.
  5. Orta boy bir tencereye bolca su ekleyin. İçine tuz ve sirkeyi de ilave edin. Kaynar seviyesine getirin fakat suyun fokur fokur olmamasına dikkat edin.
  6. Suyun içinde bir kaşık yardımıyla girdap yapın. Yumurtanızı bir kaseye yada kepçeye kırıp suyun içine dikkatlice bırakın.
  7. Bir kaşık yardımıyla yumurta aklarını sarılarının üzerine doğru dikkatlice ittirin ve kaplanmasını sağlayın.
  8. 2 ila 4 dakikada yumurtanız hazır olacaktır. Orta ateşte pişmesi önemlidir yoksa birden kaskatı olabilir. Pişen yumurtanızı bir tabağa alın ve karabiber ile tatlandırın.
  9. Kızarmış ekmeklerinizi tabağa alın, üzerine somon fümeyi ve poşe yumurtayı ekleyin. Hollandez sos ile finali yapın. Afiyet olsun!
Portakalopita

Portakalopita

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Ruffles ile Frittata

Ruffles ile Frittata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fesleğenli Patates Bravas

Fesleğenli Patates Bravas

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Tavuk Göğsü

Pratik Tavuk Göğsü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Kuru Bamya

Nohutlu Kuru Bamya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce